SOSYAL MEDYA HUKUKU

 
Giriş
 
İnternetin kullanım yaygınlığına penetrasyon ismi verilmektedir. Her eve internetin girmesi ile penetrasyon da artmaktadır. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun kabul ettiği We Are Social, Social Bakers ve Statista gibi internet kullanımı istatistikçilerinin verilerine göre Türkiye’de nüfusun % 74’ü yani 62 Milyon kişi internet, % 64’ü yani 54 Milyon kişi sosyal medya kullanıyor. Bu rakamlar dünya genelinde de en az bu düzeyde yüksektir.
 
İnternet kullanımı ile sosyal medya kullanımının artışına bağlı olarak kullanıcıların sosyal medya hesaplarına ilişkin uyuşmazlıklar da artış göstermektedir. Bu uyuşmazlıkların başında, internet ortamı üzerinden gerçekleştirilen telif hakkı ihlalleri, içeriklerin kopyalanması yahut çalınması, internet ortamı üzerinden işlenen hakaret, siber saldırı, veri hırsızlığı, dolandırıcılık gibi suçlar ile özellikle sosyal medya üzerinden elde edilen gelirlere bağlı olarak ortaya çıkan Influencer sözleşmelerinden kaynaklanan uyuşmazlıklardır.
 
Bazı Hizmetlerimiz
 
  • İnternet ortamında paylaşılan, fotoğraf, medya, ses, video, görüntü ve benzeri içerik paylaşımlarının Telif Hukukuna aykırı biçimde kullanılması nedeniyle içeriğin kaldırılması, kullanımın engellenmesi, erişimin engellenmesi gibi başvurularda Avukatlık hizmetleri.
  • Youtube içeriklerinin Telif Hukuku kapsamında korunması.
  • İnstagram içeriklerinin Telif Hukuku kapsamında korunması.
  • Alan adının korunması kapsamında Avukatlık hizmetleri.
  • Influencer sözleşmelerinin hazırlanması ve sözleşmelere aykırılık nedeniyle ortaya çıkan uyuşmazlıklarda Avukatlık hizmetleri.
  • Sosyal medya mecralarında gerçekleştirilen hakaret suçlarına ilişkin Avukatlık hizmetleri.
  • İnternet ortamında gerçekleştirilen veri hırsızlığı, dolandırıcılık, siber saldırı ve diğer suçlar nedeniyle Avukatlık hizmetleri.